2008-04-19
星期六就打八號風球,收工後突然記起阿蘇大力推介過呢間食店,所以專登搭兩轉車都去試.結果,大失所望.不近人情:因為我還未到,跟我一起吃飯的朋友便先去位.在橫風橫雨的情況下,平日爆滿的店變得有點疏落.但是店員死也不肯讓朋友先進店內等待.甚至連門口也不讓進.結果他便要在門外被風吹雨打.態度無禮:進店後,店員指示我們搭坐其中一.那張是圓,又未坐滿,所以我們便隨意挑位坐.但後來進了更多食客,跟我們搭坐,店員為擠滿一,竟粗聲地口不擇言:你地一係就坐左邊,一係就坐右邊"啦~",唔好阻住我地d位!佢地認真無禮至極,就算我唔當佢地係務從業員,但基本做人禮貌都識少少掛?失魂:落單後呆坐15-20分鐘!!! 追問下,原來幫我地落單店員姐姐在遊魂,張單仍靜靜地躺在我們面前,唔得左拿去廚房!!!不過呢位失魂姐姐事後被人時,仍好似想狡辯係我地呢兩位食客錯!!! (真係諗爆頭,姐姐你冇失魂,又掂解係食客錯呢? 哦!一定係我地唔提你啦!!!) 懶惰:不過,呢位姐姐最搞笑唔係失魂,而係佢每次拿食物來時,如果大家搭叫埋同一樣野,她都必定問我地:係邊個叫先? 嘩!佢唔止失魂,仲極級懶囉! 結果,我同隔離搭果位食客,一齊都望
懶惰:不過,呢位姐姐最搞笑唔係失魂,而係佢每次拿食物來時,如果大家搭叫埋同一樣野,她都必定問我地:係邊個叫先? 嘩!佢唔止失魂,仲極級懶囉! 結果,我同隔離搭果位食客,一齊都望住大家都有叫牛肉餅,你眼望我眼!好在我地都好禮讓,無事發生.
食物:我就算唔計服務,計食物,其實都唔係傳聞中咁特別好食,水準一般.不過人人口味不同,唔可以妄斷.只不過我地覺得名過其實,而且好貴.另外,我地都聽到搭食客都話:一般!有乜咁特別!