2021-05-12 544 浏览
#Fat99eat大角咀❤️我相信有食開東北菜既人都會識呢間老掌櫃佢出名價錢夠親民 但份量同質素都高😺Fat9一諗起片皮鴨都會想黎食呢間東北菜🥴不過佢搬左位 之前個舖位唔係係呢條街但個距離同舊舖位都差唔多 唔係話好難搵拿 隔左一排冇去食過既人要留意番個地址喇😀﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊☞ 片皮鴨(半隻) 168$黎到緊係必食佢個片皮鴨啦🤭基本上你入到去見到差不多張張檯都有碟片皮鴨架喇 差在係叫一隻定半隻架姐🤤兩個人食半隻再叫多樣野都好夠皮架喇😛佢呢到既片皮鴨係真係幾抵食 份量夠多 隻鴨啲皮同肉既比例剛剛好 你睇相見佢啲色水都好有光澤 啲皮係令身🥰而且隻鴨夠鴨味 唔好覺得呢句野廢 當你食過一次冇鴨味既鴨 你就知道呢句鴨有鴨味唔係必然 Fat9係過來人🥲佢呢到既皮Fat9認為係比出面個啲厚身啲 但反而Fat9覺得幾好食 更加有咬口啲😯👍🏻﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊﹊✎ 水煮魚(龍脷柳) 108$佢呢到既水煮魚有分兩隻魚 佢另外一隻水煮桂花魚就268$ Fat9食開龍脷柳所以就點番龍脷柳算喇😹我想講如果你鐘意食辣 食到辣既話真係要試下佢個水煮😋夠哂辣夠哂麻 勁香口 食到Fat9個咀都痺痺地🤩而且佢啲
#Fat99eat大角咀❤️

但個距離同舊舖位都差唔多 唔係話好難搵
拿 隔左一排冇去食過既人要留意番個地址喇😀

☞ 片皮鴨(半隻) 168$

✎ 水煮魚(龍脷柳) 108$

佢呢到既水煮魚有分兩隻魚 佢另外一隻水煮桂花魚就268$ Fat9食開龍脷柳所以就點番龍脷柳算喇😹我想講如果你鐘意食辣 食到辣既話真係要試下佢個水煮😋夠哂辣夠哂麻 勁香口 食到Fat9個咀都痺痺地🤩而且佢啲龍脷柳份量都多 食到尾夾極都仲有 幾有誠意🥳但係個底美中不足既係佢係水晶粉而唔係寬粉 Fat9鐘意寬粉多啲呢 佢係寬粉既話就100%完美了😟但整體黎講都係冇得輸😍!

↬味道: ☻ ☻ ☻ ☻/5
↬服務: ☻ ☻ ☻/5
↬環境: ☻ ☻ ☻ ☻/5

📍 老掌櫃東北菜館 (利奧坊) (大角咀)
大角咀嘉善街18號利奧坊.凱岸地下G708-G709號舖