2016-11-26
原本諗住週六黎high tea,一早想試下呢間野,排隊都唔算好耐。大約等左10~15分鐘就可以入座,當時係3:50pm已經落左單,但係到大約4:15pm店員先拎張入單紙擺係臺。好奇怪⋯我地點左一杯咖啡,一杯類似蘋果慕斯的飲品,一個意粉,一個朱古力窩夫。我地等左好耐見到其他臺遲過我地,都陸陸續續上飲品同埋野食,我地繼續等⋯大約4:30先到意粉,就黎食完食先飲品黎(ps: 落單個陣店員表明窩夫要等30mins)我地表示OK之後我地已經食晒意粉好耐,坐係度默默地等呀等,原本我係一個比較有耐心嘅人,但係已經向店員示意兩次!第一次男店員店員表示OK,第二次真係等太耐,問左女店員,佢表示:有好多單要等,唔知要等幾耐。我地再問:咁10mins左右得唔得?女店員:唔肯定,唔知要幾耐,問我地換其他野個陣已經係5:10pm!說好的30mins窩夫不見蹤影!最後我地取消左窩夫之後就埋單。可能再等多30mins都食唔到🌝🌝🌝極度不愉快經歷原本想試嘅窩夫消失左個幾鐘⋯
我地再問:咁10mins左右得唔得?
女店員:唔肯定,唔知要幾耐,問我地換其他野
個陣已經係5:10pm!說好的30mins窩夫不見蹤影!
最後我地取消左窩夫之後就埋單。
可能再等多30mins都食唔到🌝🌝🌝
極度不愉快經歷