2016-04-12
放題慶祝生日,識揀一定要揀極尚,食好d, 響銅鑼灣睇完戲,就黎呢間餐廳食7點半前離座仲有85折優惠, 一入到去環境闊落,飲品選擇都好多,仲有自助吧,提供頭盤同甜品,感覺好新鮮,款式又多,唔洗等落單已經可以有得食😍前菜有沙律,醉雞翼,螺肉,八爪魚,鳳爪,仲有日式八爪魚丸,照顧到不同口味,場內還有冷熱飲品,湯羹同時供應,認真周全個人挺喜歡湯羹,粟米海鮮羹,濃濃的粟米香,材料豐富之餘,味道不錯放題當然要先點魚生刺身,魚生款式多,有北海道帶子,三文魚,深海鯨龍魚,希靈魚,珍寶赤蝦,有頭甜蝦,榮螺,鮑片和虎蝦珍寶赤蝦同帶子係重點推介,蝦大隻且新鮮,帶子光身亮澤,味道鮮甜,食落爽口,一定要食 三文魚係至愛,魚鮮味重,香之餘,切得均勻,厚薄適中,每片都嚐盡鮮味,食過番尋味 串燒方面,有埋燒鰻魚,同燒墨丸揀 ,鰻魚厚身,墨丸燒得干身之餘,彈牙同香,連醬汁一齊食,唔咸得黎,更覺惹味 卷物推介大蝦芝士卷,脆炸大蝦,食落口感脆卜卜之餘,炸漿薄,大蝦爽口,配上大粒芝士相配,配搭不但剛好之餘,芝士令大蝦更為滋味 主食方面,大蝦冷稻庭係推介特別之選,不多不少的日式芝麻醬配上冷稻庭,煙韌既烏冬配上芝麻香
主食方面,大蝦冷稻庭係推介特別之選,不多不少的日式芝麻醬配上冷稻庭,煙韌既烏冬配上芝麻香的醬汁,加上連同雪凍的大蝦,兩者並沒有任何雪藏味道,大蝦爽口彈牙,份量不多,醬汁不膩,味道反而更開胃,可以再嘗其他料理
甜品選擇多到數唔哂 牛奶布甸,tiramisu,cheese cake, 泡芙,芒果糯米糍,果撻,紫薯撻,雪糕雪條乳酪豆腐花都有 岩哂一班人不同口味
和菓子裹面係紅豆餡,紅豆餡不太甜之餘,外層煙韌有餘,似食茶果,不好甜品嘅朋友也吃了好幾個