近日和同事在銅鑼灣工作時, 經常被附近的棋哥燒鵝餐室的門面吸引住. 我發覺永遠都係有一堆人嚮門口買燒味, 所以新入面真系好想去試一試.幸運地, 這天下午來到剛好有上司比我出去買lunch 先, 我們一去到餐廳便同經理哥哥講話要一客燒鵝併叉燒飯. 燒味飯只要加少少錢便可以有老火靚湯, 收銀姐姐話係眉豆花生唐排煲雞腳. 既然咁開心, 我又加多了一併要左乳豬, 諗住橫豎係食不如對自己好D啦 ^^.返到鋪頭後, 第一時間打開個飯盒, 哇! D燒味色水真係好靚. 立馬食了一啖, 說真, 這裡的燒味飯確是好味, 先講個飯, 十分軟熟而且有種淡香, 比很多茶記果D半生熟飯完全唔系同一個層次. 然後個燒鵝同乳豬呢, 好難講話邊個好食D, 我自己下次一定會叫呢兩樣野! 乳豬皮脆唔在講, 連D肉都係有少少肥糕, 好正; 至於個燒鵝, 當然唔會好似乳豬咁咁脆, 但是卻十分煙韌! 如果喜歡燒鵝的朋友, 大可以前來試試. 另外, 個眉豆花生唐排煲雞腳湯好足料, 而且一飲就知絕不含味精.整體說, 這裡的食物都很美味, 而且餐廳內的環境都很整潔. 雖然對很多人來說只是普普通通的下午飯餐, 不過卻出奇地感到驚

整體說, 這裡的食物都很美味, 而且餐廳內的環境都很整潔.
雖然對很多人來說只是普普通通的下午飯餐, 不過卻出奇地感到驚喜呢.
外卖自取