2018-10-17
有個朋友同我講咗幾次話帶我入棉登徑食過一間好好味嘅日本野,佢試過話覺得唔錯,話搵日同我去,我自問都幾熟呢條街,但係又唔知佢講邊間,因為佢唔記得個名,終於今日佢就帶我來食啦,原來係上岸料理,雖然我經過多次,但係又真係冇食過喎,都幾好,可以試吓新野!門面係好日式嘅感覺,簡潔得來低調,入到去餐廳裏面,見到整間餐廳整體座位不算好多,但係都有種幾舒適自在嘅感覺,而且座位都寬闊,坐得舒服的。日式磯煮鮑魚真係煮得好淋又好入味!豚肉沙律 配 芝麻醬芝麻醬沙律,本身已經係一個極受歡迎嘅項目,上面仲有啲香香嘅豚肉,冇得彈。刺身都幾新鮮:石垣貝勁鮮甜又爽口左口魚薄切叫咗好多串燒食:燒雞骨串、雞肉串、雞軟骨串赤雞香味燒海膽松葉蟹蒸蛋滑滑的蒸蛋之中,仲食到兩種矜貴嘅食材,呢個蒸蛋真係夠晒精緻,底部仲有豆腐,味道多一個層次。炸南瓜薯餅甜甜的南瓜,炸到咁香口,別一番風味!
日式磯煮鮑魚
真係煮得好淋又好入味!
豚肉沙律 配 芝麻醬
雞軟骨串
赤雞香味燒
海膽松葉蟹蒸蛋
炸南瓜薯餅
甜甜的南瓜,炸到咁香口,別一番風味!