2017-09-05 119 浏览
呢幾日打風又落雨,本身plan好既行山之旅被迫取消。反正落雨都冇乜地方去,就近近地同另一半行下女人天堂 葵涌廣場。依家葵涌廣場除左多女士衣物買外,好多特色小食都不斷加入戰場。一直聽聞葵涌廣場新開左一間賣梳夫厘既鋪頭,但長期都大排長龍,所以都好多次都望而卻步。今次行過見人龍唔算太長就買黎試下。共有三款味道,分別係原味、朱古力同抹茶味,另可加錢加其他餡料。我地就叫左原味配蜜糖。落完order後,就可以係另一邊隊等叫號碼。但估唔到係我地最後等左約半個鐘先叫到我地號碼。可能係即叫即整既關係,等候時間都頗長。終於等到,到手既梳夫厘班戟明顯地新鮮滾熱辣,亦如傳聞中十好Q軟。上面灑左少量蜜糖,略嫌唔夠多,內餡半熟,充滿蛋黃香味,口感十分之好,兩個人三兩口就將佢食晒。味道、賣相好唔錯,如果等候時間有改善既話,相信會有更多人幫襯。

30 分钟 (外卖自取)