2020-02-19 59 浏览
旺角平时多人到密不透风,餐厅更是等位等到傻,最近闹市不再旺,条街静左咁多,我梗系要出去支持下啲小店,顺便见下响屋企闷到傻既朋友。以前学生时代最常去既楼上cafe,通常星期六日都可以爆满,今日就要去重拾旧时既感觉,今次拣左呢间第一次去既cafe,一入到门,店员已经马上叫我地睇睇门前嘅卫生守则,处理好口罩及消毒,方可内进。一入到Cafe,就见到全部位置都系梳化,而且高过人头,令食客可以有自己的舒适区,不受隔离枱打扰,另外Cafe必备的桌上游戏亦很齐全,枱上亦放置了消毒喷剂可供食客使用,点餐后,职员亦会马上收起餐牌消毒一次,令人很放心在此用餐。最后点了两个假日午市套餐白汁吞拿鱼蘑菇长通粉 $88,免费配餐饮选了奇异果绿茶,同埋黑椒烟肉炒意粉$88,免费配餐饮选了荔枝红茶。虽说是店子小小得2个人煮野食,但食物真系看出是有心机整出黎,又有伴碟摆盘设计,2款不同特色既pasta 都香浓入味,炒意粉上菜时还有烟出,证明即叫即整够哂热。食完野店内仍然系一个好舒适既环境可以玩下game 同倾下计,大梳化绝对有助放松心情。

最后点了两个假日午市套餐