2018-11-08
今日先發現原來同伴娘都好鍾意食燒鵝😱我哋行完救世軍家品店之後出嚟,見到隔離間燒臘店D燒味好吸引,我見啱有兩位即刻二話不說拉咗伴娘入嚟話想食燒鵝😆😆其實我好耐冇食燒鵝喇,忍唔住被吸入點知伴娘話佢都好鍾意食燒鵝,尤其是深井嗰啲😱志同道合唯有一齊試吓佢餐廳名都擺明招牌菜係燒鵝啦,點會唔試吓呢即刻整個例牌😆再嗌一碟油菜加白飯一碗share,突然覺得好家庭式😁跟住再望吓餐牌有例湯,都只係$15嗱嗱聲叫一碗不過佢哋啲湯係每日不同,所以問下待應今日係青紅蘿蔔粟米煲豬骨湯先來個湯,好夠熱夠味又足料$15咁大碗超值👍🏻然後個主角同埋油菜出場首先燒鵝一嚟到已經覺得食香俱全佢啲燒鵝好鬼香,雖然冇左個鵝頭,但第一啖咬落去都好肯定佢係燒鵝,唔係燒鴨肥瘦肉比例剛好,肉汁跟燒汁好滋味,完全唔洗點佢果兩隻醬都已經覺得好得👍🏻搞到我想嗌多個白飯添🙈雖然伴娘話喊左啲啲,不過我覺得送飯一流而碟菜呢放左好多熟蒜係面,同啲油菜夾埋一齊食👍🏻好有中和感後記:因為我太耐冇食燒鵝所以我覺得好好味,我問伴娘呢間好食啲定係深井好食啲,佢話兩間都好食🤣不過唔同好食法😅
其實我好耐冇食燒鵝喇,忍唔住被吸入
餐廳名都擺明招牌菜係燒鵝啦,點會唔試吓呢
跟住再望吓餐牌有例湯,都只係$15嗱嗱聲叫一碗
先來個湯,好夠熱夠味又足料$15咁大碗超值👍🏻
然後個主角同埋油菜出場
首先燒鵝一嚟到已經覺得食香俱全
搞到我想嗌多個白飯添🙈
雖然伴娘話喊左啲啲,不過我覺得送飯一流
而碟菜呢放左好多熟蒜係面,同啲油菜夾埋一齊食👍🏻好有中和感