2023-07-01
呢日工作原因臨近晚上去咗銅鑼灣,難得一場過海黎到當然要去一直都無去過嘅Fashion Walk食街朝聖一番啦! 去到見到呢間韓國餐廳感覺好似幾Chill,所以就同男友會一會佢~ 🧡醃漬前菜($38)食韓國野點都要有醃漬前菜先似樣既!呢度前菜有3款,包括魚乾仔、海帶同紫菜,個人覺得佢嘅海帶調味同口感都好好,送酒亦唔錯,推介! 🧡芝士蛋卷($126)蛋卷厚身,口感綿密,入面包住大量拉絲芝士,芝味濃郁,芝士愛好者必點! 🧡海膽紫菜包飯($355)精緻嘅擺盤,滿滿嘅海膽,未食就加哂分!橙黃色嘅海膽鮮甜無比,口感順滑,加上柔軟嘅牛肉他他,啖啖都令人欲罷不能! 🧡布拉塔($145)泡菜腩片加上芝士後,平凡從此變非凡,喺相互中和之下,惹味得黎又唔會太辣,食得舒服又爽快,大推! 🧡蝦煎餅($165)煎得香口又唔過龍,煎餅本身帶有鮮味,加上每片都有隻原蝦係中間,唔錯! 🧡Royal Liquor King Wine 13($380)王酒13酒味香甜,就算係無飲開酒嘅女仔都非常易入口,美食配酒就係滿足!
🧡醃漬前菜($38)
🧡芝士蛋卷($126)
🧡海膽紫菜包飯($355)
🧡布拉塔($145)
🧡蝦煎餅($165)