2017-11-19 114 浏览
我总系觉得油麻地旺角一带既西餐厅好极有限,但依间Plato真系很不错,打破我一贯既谂法我同女友各自叫左一份Dinner Set,包餐汤及包、主菜、饮品,我地仲另加少少钱配埋个甜品作结,由头到尾食物质素都好好先睇餐牌先讲餐汤,系忌帘汤,卖相好馅料足,够creamy ,餐包系蒜蓉包,都好食我女友就叫左羊架,有三块,份量对女仔黎讲就岩岩够既,羊架烧得好,佢配薄荷酱真系好夹另外仲可以配烧汁食我就叫左牛扒,都系用木板上,卖相十分好同样有两种酱送,除烧汁之外,就系芥茉酱得叫左七成熟,煎得岩岩好,牛扒既质素唔错,牛味浓又多汁即使配菜都做得出色架,系煎薯粒,每粒都外脆内软餐茶方面,餐厅提供多种茶类,我就点左伯爵茶女友就点左柠檬生姜茶味道几特别最后当然唔少得甜品啦依度甜品都唔可以睇少,质素好有惊喜我地叫左朱古力雪糕慕丝蛋糕雪糕、朱古力、慕丝同埋蛋糕既比例好好口感好有层次,好味我地仲点左经典既心太软配雪糕做得十分好朱古力酱系偏向「杰」啲既果只,朱古力味浓郁,送埋云呢拿雪糕入口,果种冰火交融既感觉好整体来说,依间楼上西餐厅好值得推介,虽然价钱系旺角油麻地黎讲唔算平,但环境坐得舒服,食物质素又好好,系旺角油麻

先睇餐牌
先讲餐汤,系忌帘汤,卖相好馅料足,够creamy
,餐包系蒜蓉包,都好食
纽西兰羊架
另外仲可以配烧汁食
美国安格斯西冷牛扒
我就叫左牛扒,都系用木板上,卖相十分好
同样有两种酱送,除烧汁之外,就系芥茉酱
美国安格斯西冷牛扒
得叫左七成熟,煎得岩岩好,牛扒既质素唔错,牛味浓又多汁
即使配菜都做得出色架,系煎薯粒,每粒都外脆内软
伯爵茶
餐茶方面,餐厅提供多种茶类,我就点左伯爵茶
柠檬生姜茶
女友就点左柠檬生姜茶
味道几特别
朱古力雪糕慕丝蛋糕
最后当然唔少得甜品
依度甜品都唔可以睇少,质素好有惊喜
我地叫左朱古力雪糕慕丝蛋糕
雪糕、朱古力、慕丝同埋蛋糕既比例好好
口感好有层次,好味
我地仲点左经典既心太软配雪糕
做得十分好
朱古力心太软伴雪糕

整体来说,依间楼上西餐厅好值得推介,虽然价钱系旺角油麻地黎讲唔算平,但环境坐得舒服,食物质素又好好,系旺角油麻地一带黎讲算少有,值得既
纽西兰羊架
朱古力雪糕慕丝蛋糕