(非会员)
2004-04-16 21 浏览
個次係我生日, 我其實一直都未去過, 不過個friend提議, 又有生日蛋糕送, 所以就選了, 點知…唉! 好差. 我和一個朋友先到, 已見到有d人係度等緊, 我咪上前話訂左位, 佢居然話“等吓啦”, 我即時個反應問“訂左位都要等”, 佢就好唔奈煩大大聲問我幾位貴姓. 之後就call人叫我地上去, 唉! 無d醒目.上到去就重差, 我跟著個帶位一路問佢係唔係有房(因為之前訂位已要求), 佢完全無理會我, 只係帶我去到一格用木板間著的座位, 我見個位都ok, 所以就照座. 格左一陣, 我都聴到我另外個friend係格離個格係咁話“我地有人離左喎, 你幫我再check一check係咪座依張”, 個帶位就勁唔奈煩好大聲咁話“係依度架啦”, 我聽到就即時企起身叫佢, 問佢發生咩事, 佢話已經講個好多次有人到左, 個帶位係都話係個度, 我個f當然唔肯座啦. 真係唔知點做野架, 都唔知話佢白x好定係x B. 之後我地咪食嘢. 叫親人都無人理, 又無人比水啦, 又無人收紙仔啦, 好啦, 當有人收紙仔啦, d嘢食又等左好來都未到, 之後重求期比d嘢我地食, d食物又好難食, 差! 差! 差! 之後我地咪
上到去就重差, 我跟著個帶位一路問佢係唔係有房(因為之前訂位已要求), 佢完全無理會我, 只係帶我去到一格用木板間著的座位, 我見個位都ok, 所以就照座. 格左一陣, 我都聴到我另外個friend係格離個格係咁話“我地有人離左喎, 你幫我再check一check係咪座依張”, 個帶位就勁唔奈煩好大聲咁話“係依度架啦”, 我聽到就即時企起身叫佢, 問佢發生咩事, 佢話已經講個好多次有人到左, 個帶位係都話係個度, 我個f當然唔肯座啦. 真係唔知點做野架, 都唔知話佢白x好定係x B. 之後我地咪食嘢. 叫親人都無人理, 又無人比水啦, 又無人收紙仔啦, 好啦, 當有人收紙仔啦, d嘢食又等左好來都未到, 之後重求期比d嘢我地食, d食物又好難食, 差! 差! 差! 之後我地咪問佢係咪有生日蛋糕送(又係等左好來先問到), 佢先比張紙我填同問我取id card睇, 唉! 點知到左個生日蛋糕真係好核突, 好似d小朋友學整壽司咁, 一舊好似手掌咁大o既飯係底用d淋o既紙菜圍邊加d蟹柳沙津醬係面, 好核突, 好似人地食爭咁, 我地食了小小已經無食, 因為太核突啦, 又唔好食. 各位如果想去慶祝生日就要三思, 以免掃慶. 如果有負分比我就會比–100啦.