餐厅: 柏景餐廳
资讯:

食自助餐可以填饱个肚听得多,但食自助餐可以滋补,美肌加养生,你又听过未?上个月尾栢景餐厅诚献「滋补 • 美肌 • 养生」自助餐,推出左一系列滋补养颜、含丰富骨胶原的菜式,系近来几surprise 几令人惊喜的主题。近来来过栢景两次自助餐,上次炉端烧个主题已经尽显呢度与别不同嘅构思,今次再下一城,主要针对嘅系各大爱靓嘅女士们。不如一齐睇下呢个自助餐嘅特色同埋有乜嘢回本菜式。当晚七点多才到,自助餐最好就系各有各自食,迟来的我立刻有职员为我送上意头十足的佛跳墙,平时在皇仁旧生会吃得最多,每位宾客于自助晚餐时段都可以有一人一客,当然一贯作风用上矜贵得很的食材如鲍鱼、花胶、花菇、干贝、蹄筋、云腿等等炖煮 6 小时而成,虽然你睇好似好细碗,但系非常足料。另外朋友J小姐特地攞咗碟花胶头抽炒珍菌, 呢碟有得系自助餐食真系值回票价,每啖花胶口感软滑,加入多种不同的鸡脾菇、鲜冬菇、蘑菇、彩椒及甜豆等,呢个随时可以多骨胶原到浆住左个口。我非常喜爱牛骨髓,肉质鲜嫩的烤牛腰扒配上健脾开胃、油而不腻的牛骨髓、菠菜、面包糠等,吃了两件都不够,口感和食材都同时不多口,系自助餐见到都算几有诚意。带子炒鲜奶又系养颜杰作,

不如一齐睇下呢个自助餐嘅特色同埋有乜嘢回本菜式。

带子炒鲜奶又系养颜杰作,女士一定要食,俾我就送个白饭。

突然跳下讲甜品,冰糖雪燕炖北海道 4.3 牛乳蛋白又系绝对正,系人都知雪燕含有丰富胶原蛋白,爱美白女士一定会知,而且牛乳蛋白又香又浓,你任食都得,隔离枱个细路女就好识货,一个人起码食咗四五杯,细细个都识养颜,你又点可以错过。

美肌甜点仲有几个选择,其中有特色的包括呢个桂花杞子骨胶原布甸、雪燕蜂蜜奇亚籽水晶糕、百香果蒟蒻。

当中最爱呢个桃胶芒果椰汁西米露,足料到震,平时喺出边食一个呢啲咁嘅糖水,起码$50到$60,你话点可以错过。

补充下其他平时有嘅选择,呢度嘅烧烤部份好令人深刻,特别系龙虾,上次已经系长期排队排龙虾,今次同样,D小姐仲笑我,唔食十件唔罢休。

还有其他烧虾,鱼,鱿鱼同羊扒,即场烧俾你,色香味俱全。

冰镇海鲜点会冇,还有日本刺身和前菜,不过热荤同其他选择都太过精彩 ,呢度反而冇乜用个时间食。

另外推荐还有意粉同白汁青口,可能你会觉得冇乜特别,但味道不错,值得试下。

即切北京填鸭,又系另一受欢迎的作品,不时都会有条队排。

平时呢度都有粉面档供应,不过今日就系水蟹粥,除咗水蟹外,加上你自己喜爱嘅海鲜和肉类,又系即叫即整。

其他沙律,cold cut都是一贯的好。

当一个自助餐可以满足三个女士的愿望(滋补 • 美肌 • 养生),在官网预订可享55折优惠。平日时段原价六百几,但系官网预订后有折后就只是四百咁上下,就算要先比晒钱,都值得啦。

柏景餐厅

尖沙咀广东道33号皇家太平洋酒店园景翼2楼