2021-03-03
今日嚟到厚福街搵食,這條街左右兩邊都好多食店。見到有一間藥膳雞湯米線,就入去試試。向門口望入去,已經即刻有職員出嚟話有位😊餐牌有午市飯餐和午市米線餐,我揀咗柚子豬軟骨米線加生菜加凍央,另外職員好主動介紹大餐牌係晚市,午市睇午市餐抵啲😊餐牌上面好多都係雞湯底嘅米線,我今日唔太想食雞,所以揀咗柚子豬軟骨米線,加生菜係加$6,加凍飲係$4,如果加熱飲係$2,都好抵!碗米線好快到,夠熱,豬軟骨有5件,有肉碎丶腐皮丶豆腐泡丶九菜。生菜6塊,湯好濃,我另外落咗辣椒粉,米線都好多,女士食一定夠飽。豬軟骨係入味但係食唔出有柚子味,好淋,味道幾好。米線煮得軟硬適中👍🏻豆腐泡應該係就咁放入碗冇同湯一齊煮過,這個如果煮一下會比較好。生菜正正常常。湯底係濃豬骨湯味👍🏻凍央係大杯同埋濃,夠凍😊整體食物係好食,職員也有禮貌和主動😊
向門口望入去,已經即刻有職員出嚟話有位😊
凍央係大杯同埋濃,夠凍😊
整體食物係好食,職員也有禮貌和主動😊