2018-10-24 499 浏览
好耐冇買過東海堂嘅蛋糕食啦,一直都係東海堂嘅fans,不過今日唔買蛋糕,試吓買蛋捲食,因為見到鋪頭新出左枺茶蛋捲,賣相好鬼靚,仲要話到明係日本出,所以買來試吓食!蛋捲嘅枺茶忌廉好厚,所以成個蛋捲都好香甜,而且甜度唔會太高,所以阿媽都話好啱食!仲要忌廉質感好滑,一啲都唔鞋口!保留返東海堂一向嘅水準!至於枺茶味道方面,我本身係枺茶fans,對枺茶有一定嘅研究,覺得今次嘅蛋捲枺茶濃度唔算太高,如果再濃啲會更加好食!但係以幾十蚊嘅價錢嚟講,呢個蛋捲質素算唔錯,尤其枺茶忌廉厚度高,係出面都買唔到!而且包裝好華麗,講到明係嚟自日本嘅枺茶,令到蛋捲更加矜貴! 唔使驚買錯咗綠茶蛋捲!所以呢個蛋捲真係超抵食,好啱一家大細買來食!