2018-03-25 98 浏览
約咗4同事去行東霸,出發前先醫肚,同事早一日已經提議去一起果醬到食早餐,仲超快速地訂埋枱(返工做野平時效率係無咁快架😆)其實初初睇到個餐牌都有少少打個突...因為我心諗...我食個早餐啫,原本只係諗全餐蛋麵就算,而家個價錢變咗Double,但對比出面食個All day breakfast又真係抵食,最後我就叫咗Classic all day breakfast 轉左英或鬆餅再配我最愛嘅芒果醬。先講一講我食野嘅習慣先,由細到大我係先食咗嗰餐最唔好食嘅野先到最喜愛嘅野食。份早餐送到黎我見到咁大個蕃茄,依照我食野次序,所以係先食咗個蕃茄先。但竟然最大驚喜係個蕃茄!入口超Juice!從來都無食過咁爆汁嘅蕃茄,超新鮮!之後再食我一向麻麻地嘅煙肉,但呢到嘅煙肉令我對佢改觀,煎到好香口但唔會硬,好味!食哂雞蛋、腸仔蕃茄豆、蘑菇之後,就到今餐我最愛嘅主角,英式鬆餅配芒果醬!將鬆餅搽咗少少芒果醬再一啖食,有芒果肉,超美味,食到想即刻買樽芒果醬返屋企食!每一款果醬都好好味,不過我個人口味最愛是芒果!同事果然無介紹錯!

每一款果醬都好好味,不過我個人口味最愛是芒果!
同事果然無介紹錯!
2018-03-10
$90 (早餐)