1K
2018-07-20 347 浏览
朋友同我講佐敦松山道有間專門研究天然果醬嘅餐廳,我心裡想果醬一定甜到漏啦,我好討厭甜食尤其是果醬,但朋友盛意拳拳推介就跟佢一齊“一起果醬”,“Let's Jam” 一下啦~😆😆😆😆好啦嚟到一起果醬,點都要食佢哋嘅特色食品果醬九宮格多士🍞嘩~9格不同味道的果醬一次過滿足你愛Jam的願望🌟⭐🌠。 我有問侍應九宮格的果醬是否天天一樣,他說不是的,果醬是random的,又幾有秘密感喎~多士非常厚身, 外很酥脆,內面好軟身,麵包有一陣奶香。講番d主角先有不同味道及不同顏色的果醬又真係相當吸引喎,初初真係以為會好甜但食落又覺得好有鮮香果甜味, 不是假甜果真天然製造喎😉😉😉。 9個果醬裡面我本人就比較喜歡桂花雪梨味,因為感到好清新好滋潤好鮮甜。冇可能嚟到淨係食一樣嘢㗎,梗係要食埋all day breakfast🍳🍽 同埋玫瑰蘋醬單骨雞翼🐥🐤。主餐同小食都不錯,份量十足,味道正常, 飽到要捧腹離開餐廳,哈哈🤣🤣🤣同場加映“榴槤” Jam 仲可以試味, 身為榴槤迷嘅我一定要試喇😋😋😋榴槤好香濃,果醬質地好滑,榴槤嘅甘香甜味係口腔度徘徊,好正喎~ 一樽榴槤果醬$108蚊唔算好貴,好想買佢返屋企呀~😆😆😆