2017-09-24
有趣的名字「火鍋撚」。咁撚手的火鍋,點都同朋友試試一行到入去 ,已經嗅到陣陣麻辣的香味 ,環境都幾特別,古式優雅。呢度比較招牌係紅白鍋,紅湯為麻辣湯,用上過10款中草藥如黨蔘、川芎和當歸等,湯頭濃郁鮮味帶微辛辣,香噴噴。而白湯則有人蔘,忌廉和牛乳調製,湯呈乳白色,很鮮味。湯內的鴨紅可以不停refill ,口感煙韌滑嫩,不鬆散,幾得意的。蜂巢豆腐唔會一夾就爛,仲吸晒D 湯汁。仲有 8秒 肥牛,入口十分之香滑。而掛住的係安格斯肥牛,入口都很軟滑,牛味濃郁。黑松露墨魚滑 ,十分鮮味,有微微的黑松露味滲透出來,唔會太濃郁蓋過墨魚鮮味。桶蠔隻隻都很肥美,滑不溜口。飲品 : 冬瓜檸檬莎莎&水蜜桃沙沙 , 沙冰打得十分幼細 ,慢慢冰塊溶掉成水,夠晒冰涼。最尾會送上白果腐竹沙冰作甜品,賣相討好,個杯又好特別,非常清潤,感覺很特別。
仲有 8秒 肥牛,入口十分之香滑。
而掛住的係安格斯肥牛,入口都很軟滑,牛味濃郁。
桶蠔隻隻都很肥美,滑不溜口。