tammy2219
tammy2219
2015-05-17
1K 浏览
关注
自從佢一月幾無做放題,淨係做散叫之後,都無心機去再食,怕會唔抵食,但係今次食完之後完全扭轉左我尼個觀念

等位果陣順便睇下佢個餐牌,發覺都唔算貴,20幾蚊就有得食4隻吉列蠔啦,但係每人平均消費要80蚊又唔用得會員卡有啲失落

坐等之後都考慮左好耐要叫咩,一來擔心會中伏,二來食開放題細細份唔知宜家散叫有幾大份,餐牌又無圖片。最後我地三個人就叫左三文魚芒果卷,醬燒三文魚腩加州卷 ,泡菜雞肉鍋,鰻魚炒飯,海鮮拉麵,吉列炸蠔同三文魚頭。

唔洗二十分鐘啲料理已經陸續上枱最先黎嘅就係泡菜鍋估唔到係未煮嘅同埋都幾大份下有成半鍋雞肉都係賣46蚊,計晚市尼講叫幾抵食下

泡菜雞肉鍋
泡菜雞肉鍋

未熟
熟左嘅泡菜雞肉鍋
熟左嘅泡菜雞肉鍋

啲雞肉煮完都好嫩又唔肥,啲菜都算新鮮仲吸收曬啲湯汁。個湯嘅味道就偏甜帶微辣,怕辣者都應該可以接受到無難度,不過如果可以酸返少少就好啦,總算足料幾惹味

燒三文魚頭

燒三文魚頭燒得岩岩好啲肉好嫩滑,咸咸香香仲有汁好濕潤,唔會燒到乾曬,加埋檸檬汁酸酸地真係好夾!三文魚頭仲俾埋個鮫位都好滑好稔,真係好好食,送啤酒一流都係賣27蚊咋

鰻魚炒飯

鰻魚炒飯真係好香燒汁味,上枱果陣仲有隻生蛋黃俾你撈埋尼食,個飯入面仲有粟米,生菜同鰻魚粒,每啖都食到嫩滑嘅鰻魚粒又唔腥真係好滿足,唯一係個飯炒得有啲濕,乾身啲會好啲49蚊咁大碟都唔算貴

海鮮拉麵
海鮮拉麵

海鮮拉麵都唔野少啲帆立貝青口都大大隻仲唔會有沙仲好鮮甜,唯獨隻蝦嘅賣相一般,啲麵嘅軟硬程式又岩,好爽口彈牙,成碗麵嘅質素瞬間提升,個湯飲完都唔口渴,雲耳仲好脆好爽口44蚊大大碗,正呀!

吉列炸蠔
吉列炸蠔

炸蠔啲炸粉好薄唔會成口粉,食落鬆化可口仲有蠔汁流出尼,隻蠔仲好肥美唔會係蠔‘毛’,二十幾蚊食到咁嘅質素真心抵呀

醬燒三文魚腩加州卷
醬燒三文魚腩加州卷

醬燒三文魚腩加州卷係全晚最好食嘅卷物之一,輔滿被燒過,流住魚油嘅三文魚腩真係好creamy肥美,上面仲有蟹子卜卜脆加強口感,配加州卷真係中和返一啲都唔滯好好食一定返轉頭再食,事關得尼度先有得食好有特色

三文魚芒果卷
三文魚芒果卷

最後係三文魚芒果卷,生果同魚生好似格格不入,但係三文魚加芒果真係好襯,芒果嘅酸甜味豐富左三文魚嘅鮮甜,當日啲三文魚仲要好厚好肥美,二十幾蚊抵食啦

哈哈尼餐真係好滿足!每個人都係食左80蚊左右就已經可以食到咁多款美食仲唔會有份量不足嘅問題,啲服務仲好好會問你尼齊啲野未同問你岩唔岩食,叫錯左仲即刻去追單,香港已經好少有咁好服務態度嘅餐廳所以我一定會再尼幫襯架,今次令我再次愛上光臨尼間餐廳
检举