2020-08-15
咁岩喺嗰邊食開野,就順便買埋bookmark左好耐嘅牛角包🥰⠀⠀⠀💗Raspberry Cloud Croissant 🥐 $28⠀其實買之前都有睇過下人地啲食評,見到好多都話有啲不外如是,名過其實~有啲人話甚至出面普通嘅牛角包仲好食過佢添~但即使係咁我都好想試啊,因為個樣靚啊嘛🤩⠀❂ 我就無焗返熱黎食,就咁凍食🙈首先,我一啲都唔覺得佢油膩😋完全無整污糟隻手☺️~⠀❂ 就算隔左幾個鐘頭食,都無礙佢個口感~講真真係幾surprised😳 因為就算隔左咁耐,啲cream同佢個外皮啲紋理都無走樣😍 同埋外皮依然脆卜卜🤩⠀❂ 聞落去就比較重raspberry 同cream味,就唔似一般牛角包咁重牛油味~所以感覺上就會比傳統普通牛角包無咁heavy同埋healthy啲☺️⠀❂食落raspberry 無藥水味😋 而佢個cream其實紫紫地色幾靚同埋都有raspberry味嫁(但好似照唔到出黎)而佢應該po左啲糖喺cream嘅面度再用火槍燒過兩下😂 所以,其實個cream味係勁似raspberry味嘅燒棉花糖😍😍但又無燒棉花糖咁甜💗⠀有cream同raspberry 粒都唔會太乾~又唔漏🤩⠀⠀其實個人覺
⠀
⠀
其實個人覺得個包都做到外脆內軟,出面做到啲紋理好靚但入面嘅層次就有啲不及其他餐廳嘅整齊🙈 中間就睇唔到真係好整齊嘅一層層,反而似蜂巢咁~所以視覺上有少少減分(鍾意一層層疊住😂)~但味道口感上就覺得幾好🥰只係少左啲牛油香味(我鍾意牛油😂)我個人其實覺得可以試🙆🏻♀️⠀下次會想試方形 Strawberry danish😍❤️(唔會話比大家聽其實係想夾strawberry danish牛角包但夾錯左廢事放返落去😂⠀
Raspberry Cloud Croissant