第一次來食,點左四樣野,漏左一樣。三樣野食已經夠飽冇再追落第四樣。第一樣系松鼠魚,上碟橙橙紅紅顔色唔錯,仲聞到啲酸甜酸甜既味道,望落同聞落都令人好有食欲。一啖落去無咩問題,正正路路既甜酸醬味,配埋紅椒綠椒同洋葱,正常配搭,炸完既魚口感亦唔錯。刀功就一般,同相有段距離,第一啖整體感覺唔錯。但食左幾啖就出事,成條魚有起碼2成肉系帶腥味,其他調味口感顔色香味有幾正常都冇用,有腥味咩都唔洗講。個人覺得松鼠魚冇腥味同刀功比較緊要,兩樣都未到水準,可以話條魚系唔合格。第二樣系炸饅頭,呢個有驚喜,炸得好,外脆得來入面系又軟又綿,點埋啲練奶真系一流。第三樣系獅子頭,比較少食,冇咩比較,只可以話佢既獅子頭夠晒份量,同埋食落帶有粽裏面舊肥豬肉既味,有冇人知點整到呢隻味出來?感覺系唔錯。

炸饅頭
松鼠魚
炸饅頭,松鼠魚,紅燒獅子頭。
2022-07-03
炸饅頭