2022-04-21
聽聞呢間餐廳的松露好出名?!小編J有日去尖沙咀就去左試~餐廳環境真的是一大selling point,望住個大海景真係無得輸。環境超靚超舒服,完全 #打卡able 呀📷除左個景之外,食物都Feel到是用心制作🥰,每道菜式都會加上一片片的松露,但如果係為左松露而去的小伙伴,可能期望就不要這麼高😂因為小編J覺得松露味不是太出!三款法式餐包,配:☀️松露海鹽牛油☀️cream cheese小編J覺得 #松露海鹽牛油 🧈配這三款法式餐包真係一流,鹹鹹的好易入口👍🏻松露沙律🥗加左一片片松露在面。沙律菜配上酸甜的醋,非常開胃💕𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿牛肝菌濃湯 • 松露沒有愧對它的名字,真的超級超級濃🤤,#好飲到停唔到口🤤 ~亦都Feel到餐廳在擺碟上有花心思,除左加左一塊塊松露係面,仲加左松露油~令到個湯更加香👃🏻𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲意大利麵 • 烤大蝦 • 龍蝦汁 • 松露 隻大蝦🍤 真係好大隻,同埋佢燒得岩岩好,所以一放上枱,就即刻聞到佢勁香嘅蝦味蘸上龍蝦汁真係絕配,再配上一塊塊松露就真的錦上添花🥰𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁 花椒瑪德蓮蛋糕 • 八角忌廉 Dessert du jour這個甜品很好看,是粉紅色的🥰
環境超靚超舒服,完全 #打卡able 呀📷
除左個景之外,食物都Feel到是用心制作🥰,
每道菜式都會加上一片片的松露,
但如果係為左松露而去的小伙伴,可能期望就不要這麼高😂
因為小編J覺得松露味不是太出!
三款法式餐包,配:
☀️松露海鹽牛油
☀️cream cheese
小編J覺得 #松露海鹽牛油 🧈配這三款法式餐包
真係一流,鹹鹹的好易入口👍🏻
松露沙律🥗
加左一片片松露在面。
沙律菜配上酸甜的醋,非常開胃💕
𝗦𝘁𝗮𝗿𝘁𝗲𝗿
牛肝菌濃湯 • 松露
沒有愧對它的名字,真的超級超級濃🤤,
#好飲到停唔到口🤤 ~
亦都Feel到餐廳在擺碟上有花心思,
除左加左一塊塊松露係面,仲加左松露油~
令到個湯更加香👃🏻
𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲
意大利麵 • 烤大蝦 • 龍蝦汁 • 松露
隻大蝦🍤 真係好大隻,同埋佢燒得岩岩好,
所以一放上枱,就即刻聞到佢勁香嘅蝦味
蘸上龍蝦汁真係絕配,
再配上一塊塊松露就真的錦上添花🥰
𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁
這個甜品很好看,是粉紅色的🥰
不過味道有點神奇😂
也不是難吃,味道是辣辣的花椒味~
[指數以🤍🤍🤍🤍🤍為最高]
味道指數:🤍🤍🤍🤍(食物味道不錯,但松露味不太出~)
環境指數:🤍🤍🤍🤍🤍
服務質素:🤍🤍🤍🤍(前台和入面watier完全是兩個層次,入面的watier超級nice,食完仲問我地攞feedback!!)
食回頭草指數:🤍🤍🤍🤍
💡飲食情報💡
海港城店可用dining coupon A -$50
松藝館
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE303號舖
如果想睇多D介紹,快D 去IG Follow
👉🏻 @hermanas.foodie
#hermanasfoodie
#hermanasfoodie尖沙咀 #hermanasfoodietsimshatsui
#hermanasfoodie法國菜 #hermanasfoodiefrench
#foodiehk #hkfoodie #hongkongfoodie #hkig #香港美食 #美食推薦 #美食推介 #尖沙咀 #tsimshatsui #尖沙咀美食 #食好西 #相機食先 #打卡好去處 #香港好去處 #放假好去處
#法國菜 #西餐 #西式 #酒吧 #hkcafe #hkbar