2005-05-17
又落唻灣仔,總係諗唔起有乜好食。見到呢間Spaghetti House ,好似好耐冇食咯喎,又醒起有銀行好似有promotion,簽卡就可以用一百蚊食main course 和small dish 各一,好似好抵,咁就入左去。環境裝修就間間都咁上下,但佢就比較暗D,我又唻得夜,差不多九點鐘,幾靜,o岩晒兩個人食飯。本來坐中間檯,但waitress 一有卡位就問我地轉唔轉過去,仲幫我地拎埋袋野,好service!原來個promotion 冇乜得揀,見到又唔係好有食慾,本身胃口都麻麻,都係散嗌a la carte 好過。湯:(1)cream soup(2)帶子露筍忌廉湯湯都可以,又夠熱,當堂胃口都好返好多!主菜:(1)焗龍蝦肉卷、磨菇沙巴翁其實之前唔知沙巴翁係乜水,而家食飽消化晒都一樣唔知,但係就好好味,料好多,龍蝦磨菇都好足,個sauce 好creamy,個卷即係pasta,非常咁飽肚。推介!(2)皇牌焗煙肉、雞闊麵本來食肉醬既classic lasagna,想轉下,一樣好好食啊,個味雖然冇咁濃,但芝士味都好夠好香,有水準!已經飽到食唔晒又食唔到desserts,仲俾女朋友話我嗌兩份co
湯:
(1)cream soup
(2)帶子露筍忌廉湯
湯都可以,又夠熱,當堂胃口都好返好多!
主菜:
(1)焗龍蝦肉卷、磨菇沙巴翁
(2)皇牌焗煙肉、雞闊麵
已經飽到食唔晒又食唔到desserts,仲俾女朋友話我嗌兩份course,攪到佢冇cake 食!
張visa 卡有85折,抵過我張VIP 卡!好想盡快食多次...