2021-07-31
—————📍東涌✈️個肺炎搞到成兩年都冇去過機場😢 所以都好耐冇黎過東涌呢邊行街 知道上年citygate 裝修完所以今日專程去覓食😍🤤🏨東涌喜來登酒店 @sheratonhongkongtungchung 隔離新起左商場仔 入面嘅餐廳都好有特色💓😍 好似置身於外國 👯♂️去左旅行咁🧳▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃ℂ𝔸𝔹𝔸ℕ𝔸 𝔹ℝ𝔼𝔼ℤ𝔼#cabanabreezehk @cabanabreezehk🔥呢間餐廳🍴真係我最近大愛👅 環境、服務、食物質素都一流👍🏻💓❏ 香脆炸魷魚 🦑 $78新鮮熱辣炸起既魷魚 配上餐廳特製嘅他他醬 👍🏻🤤 粉漿比較薄所以咬落唔會超級脆 幾好嘅唔會食到成口炸粉 冇咁油膩 🤣 份量都幾多好似食極都仲有咁🤔👻❏ 香辣蟹肉墨魚汁扁意粉🍝 $158🎈平時比較少喺出邊食到辣嘅意粉 見到呢道菜都幾多人叫所以都叫咗黎食📸 😍超驚喜 餐廳落咗好多蟹肉口感好豐富 意粉彈牙有少許蜜墨汁海鮮味 再加埋小小嘅辣椒來吊味 成件事好夾 推介🔥‼️❏ 普羅旺斯烤春雞🍗 $188😍呢度嘅春同出面餐廳🍴唔同 原來係用咗新鮮嘅香草麵包糠嚟烤製🍞 配上呢個蒜香🧄迷迭香烤新薯🥔 👅就咁睇個賣相都已經
📍東涌
▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃▃
ℂ𝔸𝔹𝔸ℕ𝔸 𝔹ℝ𝔼𝔼ℤ𝔼
❏ 香脆炸魷魚 🦑 $78
❏ 香辣蟹肉墨魚汁扁意粉🍝 $158
❏ 普羅旺斯烤春雞🍗 $188
😍呢度嘅春同出面餐廳🍴唔同
原來係用咗新鮮嘅香草麵包糠嚟烤製🍞 配上呢個蒜香🧄迷迭香烤新薯🥔 👅就咁睇個賣相都已經好新穎 ✨再配埋烤雞燒汁食好有風味
❏ ᴇxᴏᴛɪᴄ ʙʀᴇᴇᴢᴇ $65
嗰日唔係幾想飲酒🥃 所以就叫咗一杯無酒精飲品 店員好推介呢一杯𝙀𝙓𝙊𝙏𝙄𝘾 𝘽𝙍𝙀𝙀𝙕𝙀
🍹💓加咗好多唔同生果汁 味道好清新 如果唔想飲酒嘅朋友都下次可以叫👍🏻👍🏻
———————
Cabana Breeze (東涌)
東涌怡東路9號T Bay地下12-15號舖
#winfat#winfat東涌#winfat新界