2017-07-19
住左東涌十幾個年頭,東涌的食店來來回回選擇真係唔多,聽到東涌新開了韓式燒肉店係幾咁值得高興!雖然韓式燒肉店外面比比皆是,但韓式燒肉可以話係東涌人的新鮮潮新時代!作為東涌人點可以唔試呢?!位置寬敞舒適,空間感夠,或許晚餐時間尚早,未見太多人!每枱會附上幾碟小菜,如果叫烤肉會馬上提供爐邊蛋及粟米我地兩個人分別order 調味護心肉(上)及加拿大有機豬柳(下)經調味過的護心肉不用點醬已經很入味,口感嫰滑juicy 完全不會過韌,喜歡食牛可以點這個,不錯!至於豬柳要多花點時間去燒,個人食落覺得口感乾了少少,反而我朋友讚不絕口,喜歡它烤得夠焦夠脆,是乎個人口味而言⋯⋯海鮮煎餅,金黃酥脆,口感不錯,2個人share 對我地黎講有點多😂😂每次吃完韓式燒烤,必定點個水冷麵來平衡一下,感覺上無咁滯無咁heavy~~麵條都幾Q彈,但略嫌個水冷麵不夠冰,如果有埋黃芥茉醬等醬料提供感覺較正宗!整體服務我個人感覺幾驚喜,侍應會主動走來換鐵板及refill 小菜,又會幫我地烤肉,見我食得論盡仲會幫忙遞紙巾😂😂抵讚!下次帶埋屋企人黎試下東涌燒肉先~~~
位置寬敞舒適,空間感夠,或許晚餐時間尚早,未見太多人!
每枱會附上幾碟小菜,如果叫烤肉會馬上提供爐邊蛋及粟米
下次帶埋屋企人黎試下東涌燒肉先~~~