2009-04-08
每次我 返學時 經過 mtr 既東海堂, 都見到 “亮 晶晶” 既流心芒果蛋糕, 好想試呀!!!可惜又沒有朋友 生日, 後來 我 終於 想出了一個 “理由” 去試 ~ 開開心心 食 cake 來慶祝 兒童節 &復活節! 謝謝 honey! 好sweet!外形是 半圓 的流心芒果蛋糕, 分成 多個 層次: 頂部有一棵士多啤梨;表面 是 由 一片片 新鮮 芒果肉片 包住. 芒果肉片 好鮮甜, 滑滑的!中層 是 (由 上至下) 打得十分 幼滑的 芒果 味 cream cheese; 中間 的流心是 芒果汁+ 芒果肉粒~ 好香滑 , 但不是太甜.下面 是蛋糕, 好 soft, 幼滑的感覺. 份量足夠6人吃.我們5 個人好快吃完一個, 覺 得 好滿足. 好美味呀!!!原價$148; 恆生信用卡 只需 $108, 優惠價至 4月10日. 好美味~ 要快d 買來試呀!
外形是 半圓 的流心芒果蛋糕, 分成 多個 層次:
頂部有一棵士多啤梨;
下面 是蛋糕, 好 soft, 幼滑的感覺.
份量足夠6人吃.