2018-06-02 206 浏览
筲箕灣東大街, 真係一個美食天堂, 你想食世界各地嘅食物都有, 有西餐,有中菜,有日本菜,仲有泰國菜添, 今日去咗間泰國菜新開嘅舖頭, 同朋友一齊,享受享受餐廳非常之寬廣, 有大電視睇添, 仲喺樓上雅坐, 邊睇住電視, 邊食飯, 夠享受我幾欣賞佢既蝦類食物, 叫咗個泰式生蝦, 加咗薄荷葉, 再加辣椒, 再加蒜片, 辣椒既辣, 蒜片香, 集於一身, 再加埋薄荅一齊食, 冇得頂第二樣最欣賞嘅就係佢嘅, 都係蝦, 係炒泰式大頭蝦, 有三隻嘅, 佢斬開一半, 方便大家食, 帶左手套, 用手嚟食, 特別滋味, 金黃色嘅燒大蝦, 佢嘅大頭蝦嘅蝦膏好多, 非常creamy, 外面鋪滿咗蒜蓉, 佢嘅蒜蓉令蝦肉好惹味, 肉質彈牙, 正