之前有個朋友去咗東京既美登利食,評價都唔錯,話新鮮又抵食,係咁推薦我去食。咁啱知道佢哋香港開分店,而且又撞正老公生日,於是就一於試試佢。我哋係星期六嘅夜晚時間去到,入邊都有好多吉枱,好快已經可以入去坐底。店鋪裝修十分日式,而且都企理乾淨。一坐低見隔離兩台都有嗌呢個蟹肉蟹膏沙律,於是我又叫一客做前菜。的確啖啖蟹肉,不過有點偏鹹。海膽壽司亦都好鮮甜,連我呢啲好怕海膽腥味嘅人都覺得好食最有驚喜係呢一款大吞拿魚腩壽司,大大件件而且超級肥美,油脂比例剛剛好。真心未試過喺香港食咁好食嘅吞拿魚壽司(太好食所以食完一客再encore)玉子壽司就不過不失。另外仲試咗活北寄貝同活赤貝壽司,原隻上~~~前者爽口,後者味道十分濃郁,兩款都值得一試總括來講,呢間嘅性價比都好高,最緊要係食材好新鮮,不過似乎店面人手不足,舉手落單都等左啲時間。
店鋪裝修十分日式,而且都企理乾淨。

海膽壽司亦都好鮮甜,連我呢啲好怕海膽腥味嘅人都覺得好食

最有驚喜係呢一款大吞拿魚腩壽司,大大件
(太好食所以食完一客再encore)玉子壽司就不過不失。

2019-04-27
庆祝纪念