2012-04-29 71 浏览
咁遲先寫呢篇, 除左因為太多相之外, 都因為想寫好d比內人睇 繼續是生日週, 內人話佢會準備, 所以就交左個日比內人了夜晚內人就帶我黎佐敦恆豐呢度食自助餐 (錫曬你)門口幾新淨而且幾簡單, 應該新裝修完冇耐。一坐低, 嘩, 好多野食 xD 餓鬼Mode就開動了 (大象都食得落LOL)先食左剌身呢D開胃野, 選擇唔多, 有三文魚, 立魚, Tuna等等既基本野,壽司都只係得幾款, 但全部都算新鮮!生蠔新鮮, 但選擇唔多, 睇樣就應該得兩種生蠔供應 (佢冇分開邊種打邊種)蠔應該都係開左冇耐, 所以隻隻都幾新鮮, 蠔身幾細但肉幾厚,海水味唔太濃 (岩我), 算係唔錯!長腳蟹供應唔太多, 而且味道麻麻, 就算係食個鉗都冇咩肉所以食左幾隻就冇再食啦 LOL即叫即煎鵝肝, 自助餐質素算係唔錯!鵝肝味唔太搶, 食落唔Cheap xD朱古力係成個自助餐既Highlight朱古力噴泉可以點好多生果 而且重有Chocolate Truffle(我唔記得左影LOL)但個Chocolate Truffle係必食! 好香, 好滑, 好好食!Macaroon有幾層差唔多十種任拎, 但味道其實麻麻, 幾硬-,-最

繼續是生日週, 內人話佢會準備, 所以就交左個日比內人了

夜晚內人就帶我黎佐敦恆豐呢度食自助餐
(錫曬你)
門口幾新淨而且幾簡單, 應該新裝修完冇耐。

一坐低, 嘩, 好多野食 xD 餓鬼Mode就開動了
(大象都食得落LOL)
刺身幾新鮮

壽司都只係得幾款, 但全部都算新鮮!
生蠔新鮮, 但選擇唔太多

海水味唔太濃 (岩我), 算係唔錯!
長腳蟹麻麻
長腳蟹供應唔太多, 而且味道麻麻, 就算係食個鉗都冇咩肉

所以食左幾隻就冇再食啦 LOL
鵝肝算幾好
即叫即煎鵝肝, 自助餐質素算係唔錯!

鵝肝味唔太搶, 食落唔Cheap xD
朱古力士多啤梨, 正!
朱古力係成個自助餐既Highlight

朱古力噴泉可以點好多生果
而且重有Chocolate Truffle

(我唔記得左影LOL)

Macaroon, 選擇多, 好睇唔好食
Movenpick, 正!
最後係Movenpick既雪榚, 其實度度都係HaagenDarz, 呢度自然特別d

好好食, 不過個雪榚櫃似乎唔太夠凍。

總括而言, 好多謝內人為我安排左成餐飯, 傻瓜多謝你 <3
2012-04-02
庆祝纪念
生日
刺身幾新鮮
生蠔新鮮, 但選擇唔太多
鵝肝算幾好
朱古力士多啤梨, 正!
Movenpick, 正!