餐厅: 永年士多 (兆安廣場)
资讯:

住得非常遠十年都唔會去一次元朗既山區居民,終於都有機會食到元朗既美食啦!永年士多銅鑼灣店雖然唔無好大,但裝飾都非常有心思,由其是插畫,好可愛又好有香港特色。心思思唔知食咩好又咩都想試下既我,梗係要簡大碗麵啦,十樣配料滿足哂我!魚蛋係陳皮魚蛋,咬落去有一陣甘香味,夠哂特別!我最鍾意食豬紅,因為不同店既豬紅都會有特別的味道(當然有D味係無味道)。而我就要讚下永年既豬紅啦,好入味👍🏻大碗麵配料特別多豬既部分,豬腸豬皮豬紅。豬腸好有嚼勁,而豬皮就非常爽脆👍🏻而朋友仔一早已經諗好自己想食咩,豬腸雞翼流心蛋。我試食左朋友既流心蛋,一切開,蛋黃就即刻流出黎,我同朋友即刻手快快咁食左,冇影到相,有D可惜!平時食開既多士都大大份,食唔夠一半就已經好飽。而永多士細細份,食左個面再食埋多士都會覺得ok。而且煉奶多到漏哂出黎,鍾意食甜食既我好開心!抹茶在上,紅豆在下,兩種顏色分明,真係唔想撈雲佢。偷飲一啖朋友既抹茶紅豆冰先,上面凍次次,下面暖粒粒,好飲👍🏻。而我既柚子蜜都非常好飲,甜絲絲!