2018-03-28
今年香港興起party room, 各式各樣嘅好玩嘅party room都係全香港落戶! 但我哋係咪已經忘記咗一啲好玩又好食嘅樓上cafe啦呢?今日俾我搵到呢一間以哈利波特為主題嘅樓上cafe。開業時間唔係非常早,每日兩點開工,入到餐廳就好似入咗去主題公園咁,背景音樂、裝飾,就算連個水杯都好有科幻感!至於嘢食方面,我個人認為這個價格和味道係非常恰配!我先點了一個炸蜘蛛,即係軟殼蟹沙律。軟殼蟹非常新鮮,香脆又可口而且有很多蟹膏!至於蔬菜方面,配有香甜嘅沙律醋,加上蔬菜亦非常新鮮爽口!至於主菜方面,我叫了 消失的渡渡鳥。 雖然我唔知道呢個意粉嘅名係咩意思,但係味道非常好啊!簡單嘅雞胸肉,配有香滑既忌廉汁,再加一點芝士粉,越食越開胃呀!餐廳嘅份量非常足料,非常值得推薦過來光顧!以至於哈利波特Fans, 你可以跟老闆一邊食一邊討論劇情!你亦可穿著個人嘅哈利波特斗篷,過來跟在場嘅裝飾拍照打卡呀!
至於嘢食方面,我個人認為這個價格和味道係非常恰配!
餐廳嘅份量非常足料,非常值得推薦過來光顧!