2018-11-04 133 浏览
今日同幾位朋友一齊打算試下依間台灣菜,食物普遍細碟同貴,鹽酥雞比較細粒同好多肉碎,麻麻地,滷肉飯算幾好食,但冇咩汁比較乾身,胡椒肉唔錯,加上汁都幾好味。講完食物就講下態度,我未試過去餐廳d態度可以咁差,佢間餐廳可以用微信落單嘅,咁我個朋友就用手機首先落左兩罐汽水,後來發現有得特飲就取消咗,唔知係咪電腦更新得比較慢,啲員工就拎咗兩罐汽水俾我哋,我哋就同佢講,已經取消咗張單。到後來佢哋突然拎罐Zero汽水俾我哋,我哋就即刻同佢講我哋冇落過汽水,之後就有個男職員走來大大聲問我地係咪用微信落單?佢哋只會跟住我哋落單去比野我哋食,言下之意即係話我哋禁錯,一定唔係佢哋錯,話佢地可以check 到電腦我地禁左d咩,好臭串下,仲話如果佢哋落錯單就會俾人鬧,換可以換脾我地嘅,但就要我地下次check清楚先好落單,咁我地都有重申真係冇落過,但我地都最後講聲好,我地會小心d,當真係我地禁錯。後來我地加左2碗滷肉飯,我朋友重脾哂我地幾個睇,冇禁多到,到落左單,就嚟咗兩碗白飯,我哋嗰下就知道一定係電腦有問題,就同佢講我哋今次真係冇嗌錯仲俾個電話佢哋睇,之後個男職員就話咁果兩個滷肉飯係咪你哋叫,d態度一直都係唔耐

後來我地加左2碗滷肉飯,我朋友重脾哂我地幾個睇,冇禁多到,到落左單,就嚟咗兩碗白飯,我哋嗰下就知道一定係電腦有問題,就同佢講我哋今次真係冇嗌錯仲俾個電話佢哋睇,之後個男職員就話咁果兩個滷肉飯係咪你哋叫,d態度一直都係唔耐煩,又臭串咁,就放低碗飯。

其實如果我哋真係有錯,同我地講完全冇問題,但啲態度唔係咁差,但佢哋自己根本都未check係咪我哋落錯,就走尼話我地,重要啲態度咁差,都唔好講收碟,唔會問個客食完未,重要唔要先收,而係一嚟就申隻手埋收你D野,感覺真係好差。

如果喺街邊茶餐廳遇到咁嘅事都唔會接受,更何況係一間尖沙咀度小月嘅餐廳,如果你哋想去食,可以去其他分店,依間就真係可免則免啦!想受氣可以試試😂
2018-11-03