位於廟街嘅一間特色地中海餐廳,佢就喺正廟街個牌隔離,上到去都會見到出面個牌扁。呢度嘅店名都幾特別,餐廳嘅名El Portal意思係神明嘅門, 同佢嘅地理位置都好吻合!而佢入面嘅環境呢就唔係有咩宗教色彩,反而係一個裝修得好靚好高級嘅酒吧咁款。入去呢你都會見到有唔同嘅酒櫃,不過呢度呢就係做餐廳嘅,而且仲係好特色嘅地中海菜!我從來都冇食過!主菜方面我哋就叫咗呢度好抵嘅生蠔套餐,單叫本身已經唔貴,而呢個餐既六隻呢就啱啱好可以同朋友一齊去試吓三種唔同嘅款。呢度所serve嘅生蠔呢非常之新鮮,店員除咗會一一介紹點樣去食,按個次序之外呢,你會見到每一隻蠔都會有冰做底所以絕對唔驚唔新鮮!三種蠔雖然鹹味唔同但係食落去呢都係非常嘅鮮甜!我同我嘅朋友都分別鍾意唔同種類嘅好非常好味!另外叫咗一個相對穩陣嘅炸魷魚啦同埋一啲唔知係咩嚟但係想試吓嘅嘢食!炸魷魚方面我覺得就同出面都差唔多,幾香口。以重點呢就係想講嗰兩個類似甜品嘅嘢啦!西班牙油炸鬼churros 我第一次食但係覺得非常好食!佢上面嘅糖粉再加埋佢嗰個cream食落去脆口加香口,甜到適中。而另外我叫咗個Apple tarte tatin,煮得好淋而且都有好

以重點呢就係想講嗰兩個類似甜品嘅嘢啦!西班牙油炸鬼churros 我第一次食但係覺得非常好食!佢上面嘅糖粉再加埋佢嗰個cream食落去脆口加香口,甜到適中。而另外我叫咗個Apple tarte tatin,煮得好淋而且都有好肉桂香味!歡迎玉桂蘋果抵嚟食!

整體無論係環境食物我都會比好高分推薦大家嚟食~