2017-04-15
一行11人, 坐底見到只有兩張SET DINNER 既MENU. 男經理就講「你地咁多個人, 食個餐就岩岩好家啦」我地要求睇散叫菜單 跟住我地就慢慢睇下 因為都未有IDEA 食乜 同埋唔係太想食SET 限死個菜式跟住個男經理就NON STOP 咁SELL, SELL 同SELL「你地咁多後生仔 食個餐就夠食家啦」「散叫有D 細細碟家咋 餐抵食家」「叫餐免加一免茶介 個度都慳返幾百蚊」跟住我地已經不下N次表明我地想慢慢睇下諗下佢隔左一兩分鐘都唔知有冇 跟住又對住某幾個人拎住SET MENU 既友人係到不停講不停講再跟住就黎個女經理再黎講已經忍唔住出聲話「你俾我地慢慢睇啦 你不停咁SELL , SELL 到都唔想食啦」佢地先肯行開真係超影響胃口點解要做到咁呢? 去過好多中菜食晚飯啦 個個都會SELL 套餐, 但都係點到即止, 睇到個客唔係咁鍾意都算啦都應該識停啦, 但「努力不懈」咁迫個客, 咪只係迫個客上黎寫返個劣評俾你地同埋冇下次佢地D 野真心講句係幾好味, 尤其個燒豬, 皮脆夠熱, 但都抵唔過極端HARD SELL 既劣行 好食既中菜大把, 唔會再幫襯, 拜拜~套餐HKD3500 左右
男經理就講「你地咁多個人, 食個餐就岩岩好家啦」
「你地咁多後生仔 食個餐就夠食家啦」
「散叫有D 細細碟家咋 餐抵食家」
「叫餐免加一免茶介 個度都慳返幾百蚊」
跟住我地已經不下N次表明我地想慢慢睇下諗下
再跟住就黎個女經理再黎講
佢地先肯行開
真係超影響胃口
好食既中菜大把, 唔會再幫襯, 拜拜~
套餐HKD3500 左右, 但我地散叫最尾埋單HKD2400 , 食到超飽有淨
除左個梅子骨有加大, 其他唔叫加大既餸都夠晒大碟, 唔係佢講到既「散叫唔夠食」
鵝一隻 HKD5XX