2021-11-20
我超級鍾意食scone, 基本上食afternoon Tea都係最期待食scone 😋見到中上環開咗間主打食scone 加咖啡既cafe, 於是就決定去試下🤓我叫左Scone set $68, 包括有2件原味scone, 無花果果醬同homemade mascarpone cream, 另外再叫咗杯latte $40 ☕️由於好多人都話好好食, 所以我都抱有一定嘅期望, scone size 唔算大, 一次過食兩個都唔會覺得好飽, 佢嘅質地都算比較鬆化, 唔會好乾身嘅口感, 至於個cream...個人口味比較鍾意Clotted cream, 啲無花果果醬就比較淡口味嘅, 我覺得呢啲都好睇個人口味🙃杯latte 幾香, 加埋個環境都值得約埋三五知己去食下野傾下計🤓不過坦白講試咗一次之後覺得唔算太驚喜, 可能因為期望太高😛不過我會去試多次佢其他嘅食品例如蛋糕🍰希望可以有驚喜啦🙂
不過坦白講試咗一次之後覺得唔算太驚喜, 可能因為期望太高😛
不過我會去試多次佢其他嘅食品例如蛋糕🍰希望可以有驚喜啦🙂