2013-04-03 744 浏览
放假行經元朗,見到呢間前身係夢工房の七福神壽司和食屋既元朗茶記,前身食過,品質係OK的,諗住試試變身後既元朗茶記~只能說,食物種類係多元化,但每樣食物都未見出色~我同朋友係1900左右去食的,裡面只得小貓三、兩枱,而食到最尾,成間舖計埋我地都只係得2枱咁勇敢試食呢個放題~價錢唔算太貴..1900前入坐,$188假日要加$10,計埋加一都係二百蚊多DD~咩剌身都ORDER左D來試試,最特別係有泰式蝦剌身,最唔抵食係帶子剌身..唔係用平時食開既日式帶子,而係用急凍用來炒餸用既帶子-_-'壽司都ORDER左小小來試下,飯唔算太大舊~小菜試左個炒蜆..蜆既份量唔多,大量配菜堆砌上枱都算,最重要係蜆肉完全唔入味-_-'依家好多放題都會有埋火鍋,但從未試過食,因為平時為左值回票值,當然係會喪食剌身、壽司嗰D,但今次剌身只係ORDER左2 ROUND就覺得唔想再食~咁就試下個火鍋啦..本來想試個蕃茄粟米豬骨湯底既,但劃完之後話無,仲有好多款湯底都1早就刪除左,最後只能食最普遍既莞茜皮蛋湯底...火鍋配料就無乜特別,都係坊間有既野LOR..不過亦係好多食物都係1早就刪除左-_-'

壽司都ORDER左小小來試下,飯唔算太大舊~

题外话/补充资料: 總括來講,餐廳環境係一般茶餐廳格局,如果係食環境既,呢間可以完全不用考慮~ 食物質素中下,但員工服務態度係成餐飯最值得1讚既~
2013-03-29