2023-09-25
自從食過一次之後 呢間就黎成為我既飯堂🥰平時大家經過尖沙咀Mira未必會落地庫個層今次就想介紹番呢間Muta by Atum📌主要係食西日Fusion菜 見我不斷回頭番食就知佢有幾吸引😌前菜及小食🍴帝皇蟹肉 · 香梨梅子沙律 $158以沙律黎講睇個價錢可能覺得小貴 但份量十足👍🏻蟹肉具鮮味🦀沙律菜亦用咗唔同款式 作為開胃前菜十分適合🍴月見雞肉棒串 $88呢個係我每次都必點⚡$88有3串性價比極高外層烤到脆一脆 再加上雞肉棒勻合了軟骨 口感豐富😋配上日式醬汁(我覺得有D似章魚燒/大板燒個個sauce) 真係好惹味👐🏻🍴松露芝士薯條 · 蛋黃醬 $68份量十足 黑松露均勻分配 芝士唔算多 食落嘅薯條都依然保持脆卜卜🥰🍴明太子雞翼 · 七味蛋黃醬 $78點菜時職員都會細心提及明太子本身會有啲辣度 無得走辣💥但辣度屬微辣 烤過後外脆內軟 雞翼包裹住滿滿嘅明太子涵料 配埋七味蛋黃醬絕配👍🏻🍴紫菜海螺牡蠣燉飯 $178之前試咗其他幾款pasta同risotto都出色今次就試下更更特色嘅呢款risotto ⚡鮮味十足配上cream sauce 唔會覺得過膩而且雖然加咗牡蠣但一啲都唔會腥 海螺亦好有咬
平時大家經過尖沙咀Mira未必會落地庫個層
🍴紫菜海螺牡蠣燉飯 $178
之前試咗其他幾款pasta同risotto都出色
今次就試下更更特色嘅呢款risotto ⚡
鮮味十足配上cream sauce 唔會覺得過膩
而且雖然加咗牡蠣但一啲都唔會腥 海螺亦好有咬口 唔會過韌👍🏻
總括黎講
每樣野都唔會令你失望😎而且我覺得尖沙咀地段算性價比十足💯