好耐之前喺 The One 嘅時候食過宏,記得佢地嘅日式卷蛋都好唔錯,而且主食都幾有質素 😋 原來而家佢搬左去美麗華,全新嘅裝修日式氛圍滿滿 💕 而且食物仲一樣咁正添啊 😆迷你三彩丼 - 迷你吞拿魚飯、迷你鰻魚飯、迷你海藻烏冬麵一見到呢個已經勁想食 😍 因為三樣都係我鍾意食嘅 🤤 海藻烏冬湯底比較清,唔會太鹹,我覺得幾適合一開始食,個烏冬真係非常彈牙,口感好唔錯 👍🏻 我跟住食迷你吞拿魚飯,佢嘅吞拿魚蓉好厚好多 🤩 每一啖都係魚 😍 而且魚肉都好鮮甜,就咁食都好好味 😋 最後食味道最濃嘅鰻魚飯,鰻魚肥美又香口,個鰻魚汁又唔會太鹹,鰻魚控表示滿意 👍🏻 唔好睇佢地叫迷你飯,其實都好足料飯都幾多,建議女仔可以叫少飯 🙈牛肉壽喜燒朋友叫左牛肉壽喜燒,d 牛肉勁大塊好足料 😍 滾一滾再配生雞蛋,都真係幾唔錯 😋 入面仲有金菇、鮮冬菇等配料,好滿足 😌 壽喜燒個汁夠甜調得幾唔錯,好好餸飯 😂牛乳芋泥卷宏嘅卷蛋係每日新鮮手作,勁期待必試 🤤 見到呢個新出嘅牛乳芋泥卷已經心心眼左 😍 因為全部都係我鍾意食嘅 🤩 芋泥非常之香甜,甜度適中,唔會完全比甜味掩蓋左芋頭嘅香味 👍🏻 最驚喜係入面有麻糬 🤤

迷你三彩丼 - 迷你吞拿魚飯、迷你鰻魚飯、迷你海藻烏冬麵

牛肉壽喜燒

牛乳芋泥卷
宏嘅卷蛋係每日新鮮手作,勁期待必試 🤤 見到呢個新出嘅牛乳芋泥卷已經心心眼左 😍 因為全部都係我鍾意食嘅 🤩 芋泥非常之香甜,甜度適中,唔會完全比甜味掩蓋左芋頭嘅香味 👍🏻 最驚喜係入面有麻糬 🤤 麻糬香糯有奶香,超正 😍 蛋糕就屬於比較實在嘅口感,甜甜地有少少奶香,配合返芋泥嘅口感都幾夾 🤩

草莓芭菲
賣相超漂亮的芭菲 😍 香滑嘅牛奶雪糕配上士多啤梨醬,中間有一層啫喱,所以口感都算豐富 😋 最正係上面除左新鮮士多啤梨之外,仲有士多啤梨蛋捲、馬卡龍同埋一件迷你士多啤梨卷蛋 🤤 個卷蛋入面有士多啤梨醬好唔錯 💕 馬卡龍就有少少偏甜~ 重點係都好足料,個杯唔算大,但真係好多雪糕同啫喱喺入面 👍🏻

Set 入面仲有 d 小食同前菜,可以揀麵豉湯或者沙律,小食有炸薯條同溫野菜,成個 set 好豐富好多野食 🤤 個茶仲可以揀煎茶或者玉露,我地就揀左玉露,甘甘甜甜比較清新,而且店員都好好,會留意我地幫我地加水 💕 呢度木系裝修好清新,而且位置都幾闊坐得幾舒服,都幾唔錯啊 😆