2021-10-21 1266 浏览
餐廳由西環分店開到去九龍城, 新店燈光較昏黃, 特別設有長吧枱, 三角型枱🙂當日星期日中午時候到達, 都等左陣先有位, 可惜同三角型枱無緣😂午市主要提供定食、小食、甜品和飲品😛 🍴ᴍᴀɪɴ·炸軟殼蟹 伴蟹肉飯 $148﹟個定食配有生果, 醃蘿蔔, 同麵豉湯💁🏻‍♀️主角軟殼蟹炸得香脆, 都幾大隻仲要有好多蟹膏😍飯方面用左珍珠米, 配上蟹肉、蟹子、青瓜絲同蛋黃醬, 味道係幾不錯💕份量再多啲就好🤣🍰ᴅᴇssᴇʀᴛ· Signature Tiramisu $68﹟之前喺西環店食過一次, 係幾出色😛但今次喺九龍城分店食既依件有啲失望...😣整體咖啡味較重, 欠缺左啲酒味, d lady finger有部分好似未浸到咁, 有啲位較dry😳整體食落幾輕盈, 但覺得有啲甜🙈🥤 ᴅʀɪɴᴋ· Black Sesame Latte $45﹟黑芝麻奶好飲, 奶泡打得好滑, 質感幾濃稠, 黑芝麻味香氣四溢🥰飲到底都會有啲啲粉末🤨🥤 ᴅʀɪɴᴋ· Latte $45﹟飲落順滑, 咖啡味係偏fruity果種☺️坐bar枱既好處就係可以望住咖啡師沖製咖啡😛

🍴ᴍᴀɪɴ·炸軟殼蟹 伴蟹肉飯 $148

🥤 ᴅʀɪɴᴋ· Latte $45