2022-08-12 1186 浏览
今晚去左屯门市中心行街,呢度出名多野食多野行。今晚黎食霸吗拉面,之前都系去尖沙咀食多,今次见到屯市有分店,而且一直都几钟意呢间既汤底,所以今晚再黎encore….闲日晚,食客都唔少,餐厅内都坐得满满,安排坐于吧台位置,但都坐得好舒服,唔太迫。眼见餐厅仲有一部份位置系商场空间。好幸运见到有期间限定menu,仲要系我至爱的软壳蟹,本身自己都好钟意食软壳蟹,所以既然见到有新野,当然要试试。是晚同朋友一人点了一碗拉面,一份饺子,一枝soda…首先讲一讲美好既饺子。呢度既饺子都有多种口味。有原味、照烧口味、辛辣口味、沙律味,好多唔同选择。朋友话想食返原汁原味,所以食返羽根烧饺子。卖相好靓,好大片脆卜卜,香脆又薄切,好好口感。饺子好多馅料,香而不腻,沾埋饺子汁,惹味。好好味既饺子。另外点了一份皇牌既鸡白汤鸡叉烧味玉拉面。汤底浓浓,白色既鸡汤,又香又甜,鸡味又鲜又甜。汤底不但出色,拉面都爽口弹牙,份量不少另外仲有两件大大又厚厚的鸡叉烧,鸡肉又白又香,啖啖肉,咬起来好嫩身,而且又厚,所以口感都十分好,好有咬口。成碗拉面都好滋味,令人大满足。仲有一只溏心蛋。到介绍期间限定的松叶蟹肉蟹膏软壳蟹拉面。卖相相

是晚同朋友一人点了一碗拉面,一份饺子,一枝soda…
烧饺子

鸡叉烧味玉鸡白汤拉面

另外点了一份皇牌既鸡白汤鸡叉烧味玉拉面。
松叶蟹肉蟹膏软壳蟹拉面

到介绍期间限定的松叶蟹肉蟹膏软壳蟹拉面。
卖相相当吸睛。大大只既软壳蟹,仲有好多蟹肉、蟹膏、一大片紫菜。卖相真系十分吸引,而且香味仲好鲜好甜,好吸引好正。

首先我系食左个只脆卜卜软壳蟹先,因为惊浸汤耐左会变腍。我食个阵个软壳蟹依然好香脆,脆卜卜,蟹脚好正超脆,蟹身面仲有肉,成只蟹都好好味好吸引。好大只。

之后面上仲铺满了大量蟹肉蟹膏,蟹肉好鲜甜好好味,仲有劲多蟹膏,d蟹膏我用黎拌面,同拉面一齐食,令成个拉面都变得超香浓超蟹味,好吸引,成个汤底都超浓郁蟹味。钟意蟹既朋友都真系要必试,呢个拉面真系好鲜又甜又大满足。
蜜瓜梳打

再饮埋支日本既蜜瓜梳打,是晚大满足。
2022-08-10
烧饺子