2019-02-04
除左奇蹟班戟,位於利園嘅幸福班戟都係人龍不減,尤其是週末;雖然設網上預約,但只有平日,而且好快就滿。為左一試係咪真係咁幸福,我早左兩星期訂位兼專登平日過海,好有誠意餐廳位於利園三期,平日下午都有約十零個人排隊等候。全店面積頗大,我諗室內有40幾個位(?),仲有幾張枱喺室外。清枱、帶位迅速,基本禮貌都有,人手感覺充足,但都係要舉好耐手先有人留意到,睇到都扮睇唔到,只有一位名牌寫住培訓中嘅店員比較殷勤。幫我落單嘅店員話下單只可一次,但幫隔離枱下單嘅店員就話飲品有需要可以後加,嗯…咁即係…?鹹甜班戟都有,甜嘅定價$108-138,有原味、朱古力、雜莓、奶茶等;鹹嘅定價$98-138。餐廳有供應清水,每枱都會有半杯仔,期後自行添加。點班戟可以優惠價加配咖啡/茶/牛奶咖啡等飲料,無加一服務費。班戟即點即製,需時約20分鐘,所以連同排隊時間,分分鐘成粒鐘先食到個甜品,如果平日最好都係睇下有冇得訂位吧,慳番啲時間古典魅惑班戟 $138期間限定已供應完嘅款式,一份三件,同Flipper's嘅差唔多大小,面頭一球比利時白朱古力慕絲、好大督忌廉,灑上脆脆、少量開心果粒,配法式醬,係酸甜交錯嘅組合班戟實在,