2022-07-08 836 浏览
牛角新開台式火鍋,社交媒體極力吹捧,終於搵到時間去一試。平日嘅午市2點,唔算多人排隊,店內冷氣認真麻麻,只有近風口位比較涼,其他位就愈食愈熱。湯底點左麻辣鴨血同酸菜白肉,未淥野前酸菜鍋夠酸,但只可加清湯,愈來愈淡 之後淥咩都冇味。另一個辣湯鴨血得兩舊,不過有得落單就算。開前狂sell台式小食賣點,黑糖珍珠尚可、但香芋飲到成口粉又過甜。炸野基本上咩味都冇,鹽酥雞完全唔脆…最噁心係果兜鹽水雞,冇味、肉又霉就算,但仲一陣雪臭味,好似清水煮雞咁肉片還可,但所謂咩封門柳上左一堆肉碎,見到都唔想食完全冇胃口。整體感覺好失望,午市100分鐘,晚市cp 值又唔抵…一次夠數,唔會再試,出面有更好食更抵嘅台式火鍋,與其賣行廣告不如用呢啲錢去提升返個食物質素啦

冇味、肉又霉就算,但仲一陣雪臭味,好似清水煮雞咁

2022-07-07