2011-02-27 180 浏览
其實對於佢比較特別ge裝潢,所以覺得有吸引力,一直都想同男朋友去試試;只係好似同間野冇咩緣份,次次去親唔係已打烊就係休息。今日方先生接左我收工之後,2口子又走去睇睇有冇開門;幸運地見到有開門兼唔使等位叫左2份是日午餐:炸雞脾配茄汁飯、牛腩飯,凍奶茶及凍檸茶飲品先到,其實小妹今日有d傷風唔飲得凍野,但因為對凍檸茶情有獨鍾,覺得如果飲到一杯好飲ge凍檸茶因而病多一兩都覺得值得的;但呢一次真係冒險得黎+汗顏呀>.< 嗰杯凍檸茶檸檬份量唔係少,但好奇怪篤爛晒d檸檬依然都係冇咩檸味,反而糖精味好突出!!!再飲飲方生杯凍奶茶,同樣叫人失望,花奶落得太多喇!!一d茶味都飲唔到,最慘係同樣過甜,會覺得自己飲緊一杯甜奶水牛腩飯好快上檯,但又係一樣叫人失望的食物,成碗野唔係肥肉就係硬到好似柴咁ge瘦肉塊,好難叫人好興趣食晒全部... ...10分鐘後,方先生炸雞脾飯亦都上檯,呢個夠特別,食開ge炸物飯配茄汁,茄汁係會經過加工(如會有些雜豆)的,但佢...佢...佢真係一堆如樽裝茄汁淋落d飯度咁!!隻雞脾... ...唔係叫炸過火,因為佢仲可以保持住金黃色,只係外面炸得過硬,比快餐店嗰d仲差
叫左2份是日午餐:炸雞脾配茄汁飯、牛腩飯,凍奶茶及凍檸茶
過甜飲品,落單時真係考慮下叫熱飲好過
不能接受的牛腩飯
炸雞脾飯
最後係服務問題,嗰個比較年輕ge女店員,對我地想落單擺出一副愛理不理ge態度,又唔知點解我地入去食野係連水都唔俾一杯的,其實今時今日咁ge服務態度係極度唔得law