2019-09-24
終於開分店呀!位置在寶湖商場外, 地點不太顯眼,不熟路的真係要揾下。其實就在上寶湖商場的扶手電梯,記住不入去商場入口,轉右行入少少就見到。舖頭仍然一貫作風,充滿氣勢,最驚喜喺兩個人都可以食海鮮餐。 新舖開張,已光顧兩次,試左兩款晚市套餐,一次係海鮮餐(每位$160,三海鮮一肉一菜包湯及白飯及二選一的飲品),另一次係普通餐(每人$120三肉一菜、白飯及二選一的飲品)。 如果唔係食開,第一感覺~價錢好似比較貴喎,但當你試過老闆(如當晚冇私房菜,有幾日會碰見的)嘅功夫,佢地嘅友善及人情味,對用料有極高要求,煮功嘅高超講究及絕不落味精的堅持,你會發現價錢絕對可以接受,最重要係,食得健康仲要係好好味。海鮮中最推介係蒸魚(時令)及蒜蓉蝦,肉類就係筒仔肉餅,咸雞( 招牌菜),蟲草蒸藥膳雞(真係堅好味),白飯都要添多碗,其實每晚的選擇未必相同,主要菜式係蒸的。備註:如見到老闆,仲會有驚喜。其實另外兩位廚師功力都好好的,都有保證架。誠意推介!