2020-04-13
**南區**其實南區不藍 但黃店真係幾隻手指數哂😭 所以由上年let’s Jam 宣布會進軍香港仔 就已經期待左好耐好耐 終於又多一間食肆可以去! ! 由於武漢肺炎既關係 我都好少出街食飯 然後又唔想新開張去排勁耐隊 所以到左4月中先抽到時間去食左個lunch 食左2個lunch set 跟左餐湯 然後額外加左2杯特飲餐湯無影到相 但係認真個餐湯唔係幾掂 可能係最後個幾碗? 個羅宋湯有幾個蘿蔔同薯仔 都係燶既 結左焦嗰隻😂 而且feel到個湯好「結」 同好濃郁😅 不過都廢事叫佢換了 😂青草醬大蝦意粉 $58 蚊? 正正常都唔錯 蝦都幾彈牙 溫泉蛋cabonara 意粉? 太肥了😂 超多汁 好creamy 😂😂 芒果醬梳打一般般 無話特別特出 $38一杯黎講 性價比唔算高 又唔instagramable 又唔係特別好飲🤭🤭養生嘅我嗌左一個熱特飲 木瓜雪耳(熱)個杯唔靚 無雪耳🤭 同埋唔知點解d木瓜係鹹嘅🤣🤣 可以整左木瓜醬? 整體黎講 食lunch 2個人食左$16x? 都可以接受 最好就再好食d同再靚d啦🤣 不過再食飯我都會揀佢 會比多好多次機會佢 而且佢每日都會轉men
其實南區不藍 但黃店真係幾隻手指數哂😭
食左2個lunch set 跟左餐湯 然後額外加左2杯特飲
青草醬大蝦意粉
$58 蚊? 正正常都唔錯 蝦都幾彈牙
溫泉蛋cabonara 意粉?
太肥了😂 超多汁 好creamy 😂😂
芒果醬梳打
養生嘅我嗌左一個熱特飲
木瓜雪耳(熱)
個杯唔靚 無雪耳🤭 同埋唔知點解d木瓜係鹹嘅🤣🤣
可以整左木瓜醬?
整體黎講 食lunch 2個人食左$16x?
都可以接受 最好就再好食d同再靚d啦🤣
不過再食飯我都會揀佢 會比多好多次機會佢 而且佢每日都會轉menu 都幾好 唔會悶!
加油呀!
另外我12點幾到唔使排隊 但1點出黎已經排左4-5 個人