2020-12-02 629 浏览
成日都想食漢堡包,但係一諗到佢乾爭爭,就會即刻揀咗其他嘢食,講咗四個月左右,今次終於的起心肝走去食,就去試吓朋友話好食嘅呢間,平時行過都見到幾多人,正所謂元祖師奶話齋食肆睇多唔多人就知好唔好食,特登同朋友去試吓。我哋兩個人,分別是雙層牛肉漢堡同埋魚柳包,各切一半,大家都可以試吓,個魚柳包嚟到嘅時候,都真係失望左一下,因為佢中間只係三條魚柳條,唔係平時見到一塊魚柳,個口感一定差啲,但係佢嘅薯條都好粗身,總算有啲期待。相反,個雙層牛肉漢堡一黎,大家都真係嘩嘩聲,事關佢真係好厚,睇落去都好Juicy咁,令人好期待。唔等得嘅我,影咗相之後就即刻食咗個漢堡包先,由於個包太厚,一啖真係食唔晒,食落去真係好多牛肉,但係冇睇落去咁Juicy,反而有少少乾,肉就夠味嘅,漢堡包個包軟硬度適中,整體來講不過不失,只能說一般。至於冇乜期望嘅魚柳包,因為只係得三條魚條,所以都唔係太有感覺,反而係有啲失望,嗰個奇趣雞反而令我哋更失望,其實佢似麥樂雞,但粉好多,連鍾意食麥樂雞嘅朋友都冇乜點食。整體而言,今次真係有啲失望,今次食咗漢堡包,可能在下次食都要等四個幾月,個人來講都係鍾意食啲有汁嘅嘢食。 🍴 Burger

🍴 Burger Home
🚗 地址:灣仔軒尼詩道233號地下B舖
——————————
[港女師奶指數] (滿分為5分)
抵食指數:🌟
Encore 指數:🌟