2018-07-11 333 浏览
對上一次黎韓舍嘅時候係食韓燒 由於上次感覺良好 所以今次再來光顧得知推出新料理 韓式宮廷海鮮鍋 一於前來一試 非常壯觀嘅海鮮軍艦有豬骨湯底同韓式辣泡菜湯底選擇分量大得驚人 要用兩個爐先可以將佢滾得起海鮮包括 扇貝 海蝦 麵包蟹 龍蝦 唔同種類嘅蜆和聖子全部海鮮都清洗得非常乾淨 完全冇沙麵包蟹蟹膏非常豐富 用匙羹食蟹膏 非常滿足另外龍蝦還是活的 非常生猛肉質爽口彈牙 蝦膏亦都好正另外仲附送咗韓式年糕及生蠔( 四人份量 )另外餐廳仲有好多元素嘅食物 刺身方面選擇多 新鮮沒有雪藏味冷盤區有白灼海蝦及青口 感覺好似食緊自助餐咁 食物款式同種類拍得住自助餐嘅質素另外我亦都超推介呢個人蔘雞湯 藥材味超重真材實料呢個蟹棒都好好食 超巨型 每人每次只限拎一份 由師傅即場炮製最後食埋而家非常當造嘅荔枝做飯後果 餐廳仲有甜品 雪糕 爆谷機 棉花糖機 供應由於太飽 所以冇食到 不過甜品嘅賣相真係好靚 款式又多 鍾意食甜品嘅不要錯過加埋一之後每人 $360抵食 去街市買海鮮都唔止呢個價錢啦

有豬骨湯底同韓式辣泡菜湯底選擇
分量大得驚人 要用兩個爐先可以將佢滾得起

海鮮包括 扇貝 海蝦 麵包蟹 龍蝦 唔同種類嘅蜆和聖子

全部海鮮都清洗得非常乾淨 完全冇沙

麵包蟹蟹膏非常豐富 用匙羹食蟹膏 非常滿足

另外龍蝦還是活的 非常生猛
肉質爽口彈牙 蝦膏亦都好正

另外仲附送咗韓式年糕及生蠔( 四人份量 )

另外餐廳仲有好多元素嘅食物 刺身方面選擇多 新鮮沒有雪藏味

另外我亦都超推介呢個人蔘雞湯 藥材味超重