2010-02-11 13 浏览
下午1:30去到海港城,原本諗住去八月居飲茶,不過reception姐姐話夜晚有人擺酒,唔招呼我地。咁咪走囉,但轉頭我又見有一pair外國人可以入去食嘢,唔明點解囉!飲唔成茶,就走咗去LCX入面嘅鈴木咖啡館食lunch。我地被安排坐喺出邊望海嘅窗邊位置。出面泊咗架郵輪,仲有兩位哥哥冒住大雨清潔船身,一路食飯,一路望住呢個畫面都幾得意。講返d食物,我地叫咗兩個main dishes,另每人加$42多個湯同飲品。兩個main dishes分別係溫泉蛋豚肉飯,同埋帶子大蝦意粉。個餐湯嘅正確名稱我就唔清楚,不過我估有d菠菜同魷魚條喺裏面,味道都唔錯。溫泉蛋豚肉飯: 我剩係偷食咗兩塊豚肉,不過d肉配埋d薑汁,幾入味,味道不俗。帶子大蝦意粉: 碟意粉有一隻帶子同一隻大蝦,我自己就覺得八十幾蚊好似貴咗d,如果有多隻帶子就合理少少。不過個意粉味道唔錯,d 蒜頭令個意粉好香,但又唔會太濃味。隻大蝦都幾好肉,亦燒得幾香。不過餐廳嘅人手就好似唔係好夠囉,同埋佢地集中喺近門口嘅前半場位置。我地呢d坐喺近海邊嘅後半場顧客,好似無人理咁,叫嘢食都等咗好耐先有人理。總括嚟講,呢間餐廳嘅食物水準都唔錯,如果夜晚同另一

總括嚟講,呢間餐廳嘅食物水準都唔錯,如果夜晚同另一半嚟食飯應該都幾好feel。
個湯有d魷魚條喺度,幾好咬口!
帶子大蝦意粉
溫泉蛋豚肉飯
凍朱古力&芒果汁
2010-02-07
個湯有d魷魚條喺度,幾好咬口!