2018-05-04
Happy Friday既lunch就同同事揀左食灣仔既廉記冰室12點3左右嚟到,門口有大約十個人排緊隊好彩都只係等左15分鐘入到入到去先知原來樓上都有位,都幾大間揀嘢食既時候糾結左好耐,唔係唔知食咩好,而係無一款特別想食頹飯餐又好似好頹,午餐既選擇又唔啱食最後因為想試佢個菠蘿油,所以揀左男人最愛,有豬扒腸仔麵同菠蘿油唔食福字麵有得揀米粉或者通粉,我就揀左米粉聞到佢個菠蘿包出爐好香,滿心期望,點知換嚟完全失望菠蘿包嚟到既時候已經凍晒,扣晒分食落去,牛油同菠蘿包感覺係分開既,菠蘿包還菠蘿包,牛油還牛油咁奄列正常味道,無乜特別既米粉同豬扒都無乜味豬扒食落都幾”淋”,但可惜無味,最後問人拎左啲咖哩汁蘸下先有返啲味同事嗌既頹飯餐😂賣相夠晒頹,好符合個名😂😂😂份量都唔算少試左舊叉燒,味道不過不失,咬落係正常偏”鞋”既一舊叉燒總括嚟講,味道真係好一般,唔明點解會有咁多人排隊我地一點三左右走既時候,門口都仍然有人排唯一可取就係位置闊落,坐得尚算舒服不過都應該唔會再嚟食
奄列正常味道,無乜特別既