最近朋友介紹尖沙咀有間餐廳用清真寺打卡非常之靚📸咁啱睇完科學館恐龍展係附近🤔咁就梗係要試下佢先得啦!餐廳裝飾好有心機💕萬聖節佈置好用心!店員問我們想坐室內定室外🔥怕熱嘅男朋友話係室內食完大餐再去室外打卡都唔遲🤣坐底之後店員好細心咁介紹佢哋嘅lunch menu😋為冇咩頭緒嘅我哋推介🤤哩份細心值得一讚👍🏻Daily salad:香草醬水牛芝士沙律Daily soup:蕃茄忌廉湯是日沙律🥗同是日餐湯🍵好快就送到上枱!沙律係香草醬水牛芝士沙律🥬沙律菜淋上橄欖油同香草醬!一啲都冇我唔鐘意嘅草青味😋另外配上一粒粒嘅水牛芝士🧀令到沙律整體味道層次更豐富🤯裡面嘅蕃茄超級鮮甜🍅成個沙律配搭非常出色👏🏻餐湯係蕃茄忌廉湯🍅蕃茄同洋蔥🧅熬煮出黎嘅忌廉湯果然非同凡響🤤飲落去嘅時候 蕃茄嘅鮮甜同忌廉嘅香相繼一湧而出🌊加埋湯旁脆卜卜嘅多士🍞夾得黎又真係好正!辣茄醬煙豬腩肉意大利粉 $168煙豬腩肉食落原來脆卜卜🐷咬開嘅時候有少少似食緊脆卜卜嘅豬肉乾🤣咸香味同肉香味兼具💪🏻再配搭上充滿辣茄醬嘅意大利粉🍝酸甜嘅茄醬令到豬腩肉冇咁膩😜而且更加突出佢嘅油香!成個combo勁juicy超夾🥰烤西冷牛扒配蕃茄莎莎 $2987

Daily salad:香草醬水牛芝士沙律
Daily soup:蕃茄忌廉湯

辣茄醬煙豬腩肉意大利粉 $168

烤西冷牛扒配蕃茄莎莎 $298
7成熟嘅西冷牛扒真係冇得輸😌食落去牛味豐富🐮而且西冷表面煎得焦香🔒鎖住晒入面嘅肉汁!入面嘅肉質非常嫰滑😋一啲痴牙感覺都冇!
蕃茄沙沙醬爽口又開胃🤩牛扒底嘅薯蓉就又香又細滑🥔高質嘅牛扒再配個高質嘅配菜🤗高質嘅享受❤

跟餐餐飲:☕️Dirty & 🍵Matcha Latte
飲品menu都好豐富🥳咖啡有好少有嘅正宗dirty☕️涷奶底加上espresso係上層😌由上而下飲到佢嘅分層🤤從一開始濃烈嘅espresso同奶味愈來愈重🍼一杯coffee飲盡唔同感覺!Matcha latte飲落好香抹茶味🍵而且上面都有奶泡拉花🌸打卡靚又好味😆

飲飽食醉之後當然係重頭戲環節--打卡📸餐廳露台正對清真寺🕌望出去一片藍天加上清真寺做背景打卡真係一流😍而且仲有萬聖節裝飾做點綴🎃男朋友幫我影相影到手軟🤣下次一定要再黎食晚餐影埋個夜景先得!